dinsdag 15 mei 2012

                                                  
 -----------------------------------------------------Persbericht ---------------------------------------------------

Restauratieproject ‘GrijseSteijn’ open tijdens ‘Dag van de Bouw’

Restauratieproject GrijseSteijn is tijdens de Dag van de Bouw opengesteld voor publiek. GrijseSteijn is het enige Utrechtse restauratieproject dat op deze dag haar deuren opent. De Dag van de Bouw vindt plaats op zaterdag 2 juni aanstaande. Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met de wondere restauratiewereld!

Het eeuwenoude GrijseSteijn heeft een rijk ambachtelijk verleden. Zo was er in de 16e eeuw een smederij gevestigd en een eeuw later een ververij. De laatste twee eeuwen zat op de begane grond een bakkerij. Het Utrechts Monumentenfonds realiseert hier nu zes luxe huurappartementen en twee mooie bedrijfsruimtes in de historische werfkelder. Het Utrechts Monumentenfonds, de bouwers van aannemer Plegt Vos en WKG Architecten nemen de bezoekers tijdens boeiende rondleidingen mee in dit bouwproces. Lopende door dit prachtige, in verbouw zijnde monument, zullen zij alles vertellen over de bijzondere aspecten van het restauratievak. Daarnaast doen zij uit de doeken hoe wordt omgegaan met bijzondere uitvoeringsaspecten, constructieve vraagstukken en de vaak tegenstrijdige belangen van regelgeving versus monumentale status.

Iedereen kan op elk moment langskomen op de bouwlocatie aan de Oudegracht 319 en 321 te Utrecht. Aanmelden is niet nodig. Bezoekers moeten wel rekening houden met een korte wachttijd. In verband met de veiligheid mogen er namelijk maximaal 25 mensen tegelijkertijd het pand in.

Voor iedereen is er gratis koffie, thee en fris en de kinderen kunnen aan de slag met een leuke kleurplaat van het pand. Omdat het GrijseSteijn veel niveauverschillen kent, is het helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn.